Илинден 2019

Илинден има посебно значење за историјата на македонскиот народ заради тоа што на 2 август започнало Илинденското востание во 1903 година, а во 1944 година е одржано Првото заседание на АСНОМ. Денес, илинденската традиција е испреплетена со патриотски, фолкорни и Read more…

76 години слободно Кичево!

По капитулацијата на Италија, на денешен ден 11 септември 1943 година, Кичево стана првоослободен град во Македонија во времето на НОВ и прва ослободена територија во Македонија. По првото ослободување и по 21 ден, Кичево е повторно окупирано и завземено Read more…

Отворено Кино

Дел од атмосферата на вчерашната кино проекција под отворено небо 😊 Им се заблагодаруваме на сите кои присуствуваа на овој настан Посебна благодарност до Adams Education за дадената поддршка. Се гледаме следниот четврток, со извиднички поздрав ЗДРАВО!!! БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ!

Учество на Западна Македонска Трансферзала

Нашиот началник Бобан Стојаноски во придружба со членот на старешинство Филип Милески учествуваат на планинарската тура ЗАПАДНА МАКЕДОНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА која се протега од Љуботен до Охрид, по своите карактеристики тоа е најдолгата планинска патека во Македонија и е една од Read more…

Camping Fun 2019

Сонце,вода,плажа и многу забава! Честитки до екипата “Цвикери 🕶” за освоено трето место во категорија извидници 🌞

И.О. Мирко Милески на ФЕНИКСИЈА

Во период од 03 до 05 мај ИО Мирко Милески беше дел од населувањето на новиот континент „Фениксија” кој го откри ИО Феникс – Прилеп. На натпеварот по урбана ориентација нашите извидници освоија второ, а развигорците освоија трето место. Им Read more…

Светски ден на извидништвото!

По повод 22ри февруари или светскиот ден на извидниците, во склоп на акцијата “Направи добро дело” извидниците денес органазираа крводарителска акција која благодарение на сите хумани подржувачи и граѓани кои одделија од своето време за да направат добро дело, беше Read more…