Собрание на СИМ

На ден 4.10.2020 во Скопје, Република Македонија, се одржа Собрание на Сојузот на извидници на Македонија на кое се изгласа новото раководство на Сојузот со мандат од 4 години (2020-2024).

Појаки од Ковид-19!

Сведоци сме како Ковид-19 предизвика застој и тешкотии во работата на: институциите, организациите, училиштата но не и во нашиот одред. Поради моменталната ситуација, учениците беа принудени предвремено да ги напуштат училишните клупи, но оваа одлука не претставува пречка во неформалното образование и забавата кои ги нуди извидништвото. Следејќи многубројни позитивни Read more…

22-ри февруари – Светски ден на Извидништвото!

Во рамките на прославувањето на 22-ри февруари, светскиот ден на Извидништвото, извидниците од И.О. „Мирко Милески“  – Кичево спроведоа повеќе активности со цел обележување на денот на извидниците. На 21-ви февруари нашиот одред во соработка со О.О. „Црвен Крст“ – Кичево организираше крводарителска акција каде беа донирани 28 единици на Read more…

Направи Добро Дело, Дарувај Крв!

Под мотото „Направи добро дело, дарувај крв“ и по повод на Светскиот ден на извидништвото 22 февруари, извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево, во соработка со ОО на Црвениот крст од овој град, организира крводарителна акција при која се собрани 28 единици на крв од сите крвни групи, меѓу крводарителите Read more…

Тренинг за Брендинг и Комуникација

Од 8 до 10 Ноември 2019 година, двајца наши членови присуствуваа на Тренинг за брендинг и комуникација кој се одржа во Охрид во организација на Сојуз на Извидници на Македонија. Преку разни работилници и предавања за: дизајн, маркетинг, брендирање како и социјални медиуми, учесниците се стекнаа со доста нови знаења Read more…

Halloween 2019

БУ!Ги очекуваме сите извидници од извидничкиот одред Мирко Милески да присуствуваат на незаборавна и интересна забава проследена со многу игри и музика по повод на ноќта на вештерките. Маски задолжително. Забавата ќе започне во 19:00 часот во сабота пред извидничкиот одред. Ве очекуваме 👻👻

Нови Патроли 2019

Откако успешно помина промоцијата на нашиот одред, позитивно изненадени сме од заинтересираноста за приклучување во нашето семејство.Новите членови се распределени во нови патроли и секоја патрола има доделени водачи.Им посакуваме многу успех и среќа во нивниот извиднички пат!Со извиднички поздрав, ЗДРАВО!

Промоција на Извидништвото

И.О. „Мирко Милески“ во соработка со О.У. „Кузман Јосифоски – Питу“ реализираше интерактивни презентации во просториите на училиштето со цел запознавање на учениците од најмалите генерации со извидништвото како и промоција на нашиот одред. Нашите сограѓани беа запознаени со нашите тековни активности, предностите на членството во извидништвото, а воедно беа Read more…

Мирко Милески – Народен Херој!

Нашиот одред го носи името на народниот херој Мирко Милески – Урош (23 април 1923 – 1 октомври 1943) — македонски партизан, истакнат борец во НОБ . За народен херој е прогласен на 9 октомври 1953 година. По повод патрониот ден за Мирко Милески денес извидниците учествува на прославата организирана Read more…

Септемвриски Извиднички Средби – Кичево 2019

ПОЧИТУВАНИ ИЗВИДНИЦИ! И оваа година Извиднички одред ,,Мирко Милески” ги организира традиционалните ,,Септемвриските извиднички средби,, во период од 13.09-15.09 2019 година на најдобрата локација во Кичево, точно пред нашиот извидничкиот одред.За оваа година потребни ни се најдобрите авантуристи и истражувачи за заедно да го пронајдеме скапоцениот камен. Подгответе ги вашите Read more…