Кои сме ние?

Извидничкиот Одред „Мирко Милески“ е еден од првите оформени одреди на територијата на Република Македонија во склоп на Сојузот на Извидници на Македонија

ДРУЖБА

Дружбата е една од клучните работи во извидништвото. Извидништвото се стреми да ги прави сите работи преку забава и дружба доловувајќи едно единствено искуство за секој извидник.

ВЕРБА

Извидничкиот поздрав се заснова на:
Верба во себе
Верба во другиот
Верба во духовните способности
Постариот го чува помладиот.

ДУХОВНОСТ

Духовноста е многу важен дел од извидничкиот живот. Најдобар начин за ширење на позитивна енергија, разбирање и мир околу нас, пред се, искажување на нашите чувства и емоции.

Новости

Одредски Активности

Собрание на СИМ

На ден 4.10.2020 во Скопје, Република Македонија, се одржа Собрание на Сојузот на извидници на Македонија на кое се изгласа новото раководство на Сојузот со мандат од 4 години (2020-2024).

Појаки од Ковид-19!

Сведоци сме како Ковид-19 предизвика застој и тешкотии во работата на: институциите, организациите, училиштата но не и во нашиот одред. Поради моменталната ситуација, учениците беа принудени предвремено да ги напуштат училишните клупи, но оваа одлука Read more…

22-ри февруари – Светски ден на Извидништвото!

Во рамките на прославувањето на 22-ри февруари, светскиот ден на Извидништвото, извидниците од И.О. „Мирко Милески“  – Кичево спроведоа повеќе активности со цел обележување на денот на извидниците. На 21-ви февруари нашиот одред во соработка Read more…

Контакт

Адреса

ул. Александар Македонски бр. 42 - Кичево
Сабота 12:00 часот

Телефон

info@kicevoscouts.org
045 222 339

Контактирај не